Vadkender-termesztőket fogtak el Bihar megyében


-A A+

Több mint 160 kilogrammnyi vadkendert foglaltak le a Bihar megyei rendőrök a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészeivel együtt a Bihar megyei Balalényen. Az akciót a Román Rendőrség Speciális Műveleti Igazgatósága támogatta.

A nagyváradi 45 és éves férfit és a helybeli, 48 éves férfit illetve 45 éves balalényi nőt pénteken érték tetten a falu közelében, amikor éppen egy üvegházban szedték a kábítószernek való növény rügyeit és virágait.

A házkutatások során a 48 éves férfinál 12 tő vadkendert találtak, ezek összsúlya mintegy 150 kilogramm volt, további 9 kg szárított vadkendert a ház egyik laboratóriummá alakított helyiségében találtak meg. Egy másik helyiségben több mint két kiló szárított virágot, találtak ezeket tíz, légmentesen lezárt zacskóba csomagolták. A rendőrök a vadkender mellett elkobozták az annak tartásához, szárításához és csomagolásához szükséges eszközöket is.

Szombaton a két férfit 30 napos előzetes letartóztatásba, a nőt pedig 60 napra hatósági felügyelet alá helyezték, mindhármunkat kábítószer-kereskedelem miatt.








EZT OLVASTA MÁR?

X