Mozdonytűz Hunyad megyében: négy órán át küzdöttek a lángokkal


-A A+

Kigyulladt egy tehervonat villamos mozdonya a szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Hunyad megye déli részén található Merisor és Banica települések között. A szerelvényt petróleumtermékek szállítására alkalmas üres tartálykocsik alkották. A tüzet négyórás küzdelem után sikerült eloltani.

A tehervonatot 40 tartálykocsi, egy dízelmozdony és egy 125 tonnás villamos mozdony alkotta, tájékoztatott vasárnap a Hunyad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

A tűzhöz 22 katonai tűzoltó szállt ki Petrozsényből négy tűzoltókocsival, de két SMURD-rohammentőt és a kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) alakulatot is kivezényelték.

 

A tüzet négyórás beavatkozás nyomán sikerült eloltani, a tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok átterjedjenek a tartálykocsikra és esetleg robbanás következzen be. Emberek nem sérültek meg – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Ez idő alatt a vasúti forgalom szünetelt az illető szakaszon, ez hét tehervonatot és egy InterRegio személyvonatot érintett, ez utóbbi 30 utasával a petrozsényi állomáson vesztegelt a beavatkozás végéig.








EZT OLVASTA MÁR?

X