Olaszországból hazatérő romániai állampolgárok okoztak balesetet


-A A+

Hátulról egymásnak ütközött két autó az Olaszországból hazatérő vendégmunkások autókonvojában. Csak anyagi kár keletkezett – tájékoztatta a Mediafax hírügynökséget Carmen Pompaş, a Kolozs Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A balesett Kolozsvár határában történt. 

A balesetet okozó sofőr azt állította, hogy a konvojt vezető rendőrautó fékezett hirtelen. „Kétszer is átment a piroson, harmadik alkalommal azonban úgy gondolta, inkább megáll, 80 km/h sebességnél. Az általam vezetett jármű egy tonna rakományt cipelt és a vizes úttest miatt ütköztem az előttem haladó gépkocsival” – magyarázta a sofőr a hírügynökségnek.

Mivel személyi sérülés nem történt, csupán anyagi kár keletkezett, a megrongálódott autót Szászfenesen hagyták, a sofőr pedig egy másik autóban folytatta útját Neamţ megyébe.

Az Olaszországból tömegesen hazatérő román személygépkocsik, teherautók rendőri kíséretet kapnak a célállomásig. „Nekünk csupán annyit mondtak, hogy hazakísérnek minket. Hogy karanténba kerülünk vagy sem, arról nem tájékoztattak. A szállítmányt Franciaországban pakoltam fel, megálltam Olaszországban és onnan visszatértem. Nem mondták, hogy mi fog történni velünk. Annyit tudok, hogy ha Neamț megyébe érünk, megállunk a prefektúránál” – magyarázta a sofőr.








EZT OLVASTA MÁR?

X