Bankautomatát robbantottak a háromszéki Uzonban


-A A+

Robbanás hangjára ébredtek péntek hajnalban a háromszéki Uzon község lakói. Két fiatal férfi felrobbantotta a helybéli CEC Bank pénzkiadó automatáját. A bankrablók azonban nem tudtak elmenekülni zsákmányukkal, ugyanis a rendőrség tetten érte őket, amint a felrobbantott bankautomatából szedték ki a pénzt, tájékoztat az országos rendőrparancsnokság (IGPR) közleménye.

A rendőrök a háromszéki Uzon községben péntek hajnalban 04.15-kor tetten értek egy 25 és egy 38 éves férfit, amint az általuk felrobbantott bankautomatából szedték ki a pénzt. A rendőrség beszámolója szerint a két férfi miután robbantottak, felfeszítették egy uzoni tömbház földszintjén berendezett bankfiók bejárati ajtaját és összegyűjtötték a bankautomata pénztárolójában lévő összeget. Ezt követően elhagyták az épületet és menekülni próbáltak, ám ekkor elfogták őket a helyi rendőrök. A nyomozás során egy brassói benzinkútnál elfogták egy harmadik tettestársukat is, aki a robbantásos bankrablással foglalkozó két férfit Uzonba szállította.

A három bankrablót azzal is gyanúsítják, hogy az elmúlt időszakban hasonló módszerrel raboltak ki bankautomatákat Brassó Pojánán és Sinaián is. A tetteseket előzetes letartóztatásba helyezték.

A pénteki bankrablás tényét a sajtónak megerősítette Ráduly István uzoni polgármester is, aki szerint a háromszéki nagyközség lakóit hajnali 4 órakor egy hatalmas robbantás ébresztette. „Nem voltam az eset helyszínén, de meg tudom erősíteni, hogy megtörtént”, mondta a polgármester.

 








EZT OLVASTA MÁR?

X