Rablóbandák garázdálkodnak Háromszéken a kijárási tilalom óta


-A A+

A kijárási tilalom bevezetése óta romlik a közbiztonság Háromszéken. Az elmúlt napokban több erőszakos rablást, betörés és fosztogatást jegyeztek.

Úgy tűnik, a rendfenntartókat meghaladja a feladat, egyes csoportok éppen a kijárási tilalmat használják ki, hogy betöréssel, fosztogatással élelemhez és pénzhez jussanak. A közösségi oldalakon az emberek egymást figyelmeztetik, előfordult, hogy önszerveződésre és önbíráskodásra is biztatnak. Estére zárják be a kapukat, engedjék szabadjára a kutyákat, hogy azok őrizzék a házat, szólítanak fel a Facebookon.

Legutóbb szombaton reggel 7 órakor riasztották a sepsiszentgyörgyi rendőrséget, hogy az éjszaka folyamán ismeretlenek bemásztak a kerítésen egy Sas utcai kisbolt udvarára, felfeszítették a bejárati ajtót és az üzletből élelmiszert és italokat vittek magukkal. A nyomozók szombaton azonosították az elkövetőket egy 15 és egy 18 éves fiatal személyében, akiket 24 órára őrizetbe vettek és kérték az előzetes letartóztatásba helyezésüket.

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön este egy hattagú rablóbanda tört be egy sepsiszentgyörgyi lakásba. A három férfiből és három nőből álló banda erőszakkal betörte egy sepsiszentgyörgyi család ajtaját, felforgatták az egész lakást, megfenyegették és megverték a tulajdonost, majd a lopott pénzzel távoztak. A rendőrök azonosították az elkövetőket: a három férfi és két nő 37 és 51 év közöttiek, de velük volt egy 15 éves kiskorú lány is. Mind a hat gyanúsítottat minősített rablásért előzetes letartóztatásba helyezték.

A sepsiszentgyörgyihez hasonló eset a múlt héten az Uzon községhez tartozó Szentivánlaborfalván is megtörtént, ahol az álarcos rablók először a családi ház udvarán lévő kutyákat altatták el, majd behatoltak a lakásba, megverték a házaspárt és a házban talált pénzzel elmenekültek. Közösségi oldalakon több kisebb fosztogatást és lopást is jeleztek a háromszékiek.

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester és Tamás Sándor a háromszéki önkormányzat elnöke múlt héten kezdeményezték a Kovászna megyei készenléti bizottság összehívását és arra kérték a prefektust és a rendfenntartókat, hogy a kijárási tilalomra vonatkozó rendeletet a város minden negyedében egyformán alkalmazzák és lépjenek fel határozottan az azt megszegők ellen. Antal Árpád polgármester felhívta a figyelmet, hogy sok sepsiszentgyörgyi jelezte, fényképeket és videókat is küldtek, amiből egyértelműen kiderül, hogy egyes csoportok nem tartják be a kijárási tilalom szabályait.







EZT OLVASTA MÁR?

X