Munkabaleset a hobicaurikányi bányában: két emberre omlott egy torony


-A A+

Cementtorony omlott szerdán két emberre a Zsil-völgyében lévő hobicaurikányi (Uricani) bánya felszíni részén. A torony lebontás előtt állt.

Az első információk szerint a baleset a felszínen történt, miközben a több emelet magas betontorony ellenőrzött felrobbantásához szükséges műveleteket végezték. A torony ellenőrzött felrobbantását csütörtökre tervezték.

Az első információk szerint szerda reggel egy ütvefúrós kotrógéppel a torony alapjánál ástak, az építmény pedig leomlott - nyilatkozta az Agerpresnek Adrian Bozdog, a Hunyad Megyei Munkaügyi Felügyelőség vezetője.

Anemona Doda, a Hunyad megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője szerint több tonna törmelék omlott rá a kotrógépre, amelyben három munkás ült. Egyiküknek sikerült kimenekülnie, de a másik két munkás az omladék alatt ragadt.

A petrozsényi katonai tűzoltók és mentősök a legrövidebb időn belül kiszálltak a helyszínre, és megpróbálják eltávolítani a leomlott torony darabjait. Domokos László, a Huila szakszervezet vezetője az Agerpresnek megerősítette, hogy a torony ellenőrzött felrobbantására csütörtökön került volna sor, és a robbantással megbízott cég már elvégezte az ehhez szükséges fúrásokat.

A hobicaurikányi bánya felszámolási folyamatban van, az év elejétől kezdődően teljesen leállították a föld alatti kitermelést, azóta a földfelszíni építmények lebontásán dolgoznak. Ezeket a munkálatokat év végéig be kell fejezni.







EZT OLVASTA MÁR?

X