Egy temesvári újságíró meggyilkolására adott utasítást egy alvilági vezető


-A A+

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) közölte, hogy nyomozást indított egy temesvári alvilági vezető és társa ellen, akik azt tervezték, hogy fegyverrel hallgattatják el Dragoș Bota temesvári újságírót.

Bota, a Pressalert.ro temesvári hírportál főszerkesztője az elmúlt években több cikkben is foglalkozott azzal, hogy a temesvári alvilág milyen kapcsolatokat épített ki a helyi önkormányzat hivatalaiban. Tavaly szeptemberben arról is beszámolt, hogy a helyi alvilág vezetőjeként leírt személyt, BLA-t is kihallgatta a DIICOT egy kábítószer-kereskedő hálózat felgöngyölítésekor.

A cikk megjelenésének másnapján BLA egy Temesvár közeli vendéglőben találkozott több emberrel, s egyiküket arra kérte, hogy ölje meg az újságírót, ehhez pedig egy pisztolyt adott neki. Azt ígérte az illetőnek, hogy ha végrehajtja a gyilkosságot, bőséges jutalmat kap. Még aznap BLA megbízásából hárman felderítő útra indultak abba a városrészbe, ahol tudomásuk szerint az újságíró lakott, de egy olyan gépkocsit láttak a környéken, amelyikről azt gondolták, hogy a rendőrségé. Lefotózták a gépkocsit és a képet elküldték egy rendőrségi kapcsolatuknak.

 

Az újságíró-gyilkosságra készülő bandát később ez a rendőr figyelmeztette arra, hogy lépéseiket a hatóságok figyelik. A DIICOT közölte: szervezett bűnözői csoport létrehozása, gyilkosságra való felbujtás és a fegyverekre vonatkozó törvények megsértése miatt indult nyomozás az ügy két gyanúsítottja ellen, és vizsgálatot indítottak a bűnözői csoporttal kapcsolatban álló rendőr ellen is, akit az igazságszolgáltatás érdekeinek meghiúsításával gyanúsítanak.

A Pressalert.ro portál közölte: a Temes megyei törvényszék elrendelte a két gyanúsított alvilági személy újbóli letartóztatását. Ők korábban kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt voltak előzetes letartóztatásban, de ezt idő közben hatósági felügyeletre enyhítették.

(Nyitókép: Dragoș Bota | Forrás: Az újságíró személyes Facebook-oldala)








EZT OLVASTA MÁR?

X