Lezuhant egy busz egy felüljáróról Varsóban


-A A+

Egy felüljáróról zuhant le egy csuklós busz Varsóban csütörtök délután. A busz egy elágazásban áttörte a felüljáró védőkorlátját és kettészakadt: az elülső rész az odalent haladó Visztula parti főút kerékpárútjára zuhant, míg hátsó része fennakadt a korláton.

Egy ember meghalt, tizennyolcan megsérültek. Tizennyolc sérültet – köztük két kiskorút – kórházba szállítottak, ötük állapota súlyos. A Fakty Interia lap szerint 40 ember utazott a buszon, amikor a baleset bekövetkezett, a legtöbb sérültet kórházba szállították, de volt akit a helyszínen elláttak.

A baleset helyszínére 10 mentő autó és egy mentőhelikopter érkezett, amelyik egy 17 éves lányt szállított kórházba.

 

Tomasz Kunert, a közlekedési vállalat szóvivője azt nyilatkozta, hogy a balesetet szenvedő busz gyakorlatilag új volt, a sofőrnek érvényes vezetői engedélye volt és a munkaidőt sem lépte túl. A buszvezető könnyebb sérüléseket szenvedett a balesetben.

Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester, aki a baleset miatt megszakította a vasárnapi elnökválasztás előtti vidéki kampányútját, elmondta: a jármű „szinte új volt", a kocsivezető pedig egy fiatalember, aki „valószínűleg rosszul lett".

[Na żywo] #Wypadek #Warszawa #TVRepublika

Közzétette: Telewizja Republika – 2020. június 25., csütörtök

Ezt erősítette meg a rendőrség szóvivője is. A sofőr józan volt – nyilatkozta Sylwester Marczak. A legvalószínűbb, hogy rosszul lett, ez okozta a balesetet. A vizsgálat még folyamatban van.








EZT OLVASTA MÁR?

X