Leégett a vásárcsarnokként használt első nagyváradi villamosremíz


-A A+

​Szombat hajnalban leégett a jelenleg „nagypiacként” ismert első nagyváradi villamosremíz épülete.

A tűz kitörésének okait még vizsgálják – tájékoztatott a Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség, amelynek tűzoltóit szombat hajnali kettő előtt pár perccel riasztották a 112-es hívószámon.

A tűzoltók érkezésekor már az egész, mintegy 1600 négyzetméteres csarnok égett. Az oltás több mint két és fél órán át tartott, 56 tűzoltó dolgozott az oltáson Sorin Mihai Caba tűzoltóparancsnok vezetésével. A tűzoltók hajnalban oltás után az esetleges tűzfészkeket keresték.

Az ebihoranul.ro portál beszámolója szerint Liciu Andirca, a Közterület-kezelő Zrt. vezetője elmondta, hogy a tűzben nemcsak az épület semmisült meg, hanem a kereskedők ott tárolt árui is.

Flăcările s-au mai domolit. Detalii, pe eBihoreanul.ro - https://bit.ly/3jdRTO8

Közzétette: Bihoreanul – 2020. július 17., péntek

 

Az egykori vásárcsarnokot az első nagyváradi villamosremízből alakították ki. A nagypiac egyébként átalakítás alatt áll egy uniós projekt keretében. A Regionális Műemlékvédelmi bizottság nem hagyta jóvá a csarnok bontását. Legutóbb január 30-án számolt be arról az erdon.ro portálon Zatykó Gyula, Ilie Bolojan polgármester tanácsadója arról, hogy az épület megmenekülhet a lebontástól.

Nem találok szavakat ... Farkas László fotói.

Közzétette: Nagyvárad Szent László Városa – 2020. július 18., szombat

 








EZT OLVASTA MÁR?

X