Részletek derültek ki a kolozsvári gyermekgyilkosságról


-A A+

Két napon keresztül bujkált 8 éves fia holttestével az autójában az a kolozsvári magyar férfi, akinek a szörnyű tette az egész országot megrázta.

Mint arról beszámoltunk, kedden találták meg a Kolozs megyei Oláhléta település határában a rendőrök annak a 8 éves kolozsvári magyar fiúnak a holttestét, akinek az eltűnését már szombaton jelentette az édesanyja. Másnap, szerdán, az ugyancsak Kolozs megyei Alsófülén - a helyi lakosság jelzése nyomán - a rendvédelmi szervek nyomára bukkantak a gyilkosságot elkövető édesapára is, aki a rendőrök láttán megpróbált öngyilkosságot elkövetni. A rendőrök közbeléptek, ellátták sebesüléseit és kórházba szállították.

A 46 éves T. Gy.-t szerdán 24 órás előzetes letartóztatásba helyezték, 8 éves kisfia fogva tartásával, családon belüli erőszakkal és szándékos emberöléssel vádolják. A nyomozáshoz közel álló források szerint a vádlott beismerő vallomást tett, de nem tudta megmagyarázni tettét.

Az ügyészségi vizsgálat szerint a férfi július 25-én, szombaton kellett volna átadja volt feleségének a kisfiút, azt követően, hogy egy hónapig nála volt. Ezt elmulasztotta megtenni, és még aznap megölte a gyermeket. A törvényszéki orvosok szerint a halált belső és külső vérzés okozta, a kisfiú szíve környékén több szúrás volt. A gyilkos ezt követően két napig a a tetemmel a gépkocsiban bujkált a rendőrök elől. Kedden a rendőrök Oláhléta határában rábukkantak az elhagyott gépkocsira, benne a kisfiú holttestével. Ezt követően valóságos hajtóvadászatot indítottak, többek között lovas rendőröket, nyomkereső kutyákat, drónokat és egy helikoptert is bevetettek. A férfit végül Alsófülén letartóztatták.   

A Ziarul Clujean-nak nyilatkozó édesanya, T. A. nem tartotta képesnek gyerekgyilkosságra volt férjét, és nem érti, ha féltékeny volt, miért nem neki vagy az élettársának ártott, miért a gyerek életét vette el. Hozzátette, örül, hogy T. Gy. öngyilkossági kísérlete nem járt sikerrel, ugyanis így egész életében szenvedni fog tettéért.








EZT OLVASTA MÁR?

X