Elengedték az őszinte pedofil büntetésének felét


-A A+

Csak hét éves börtönbüntetésre ítélte egy Iași megyei bíróság azt a 44 éves férfit, aki másfél éven keresztül fajtalankodott első osztályos fia osztálytársával. A pedofil azzal érdemelte ki az enyhébb büntetést, hogy a bíróság előtt őszintén bevallotta tettét.

Marian Loghin 2017 júliusa és 2018 decembere között legalább hat alkalommal létesített szexuális kapcsolatot 6 éves fia osztálytársával. A Iași megyei Maxut községben lakó 44 éves férfi a bíróságon azzal indokolta tettét, hogy csak évente kétszer találkozik a feleségével, aki Cipruson dolgozik, és emiatt nem tudja kiélni szexuális vágyait. 

Amint a Ziarul de Iași című helyi lap írja, Loghint és áldozata édesapját régi barátság köti össze, egy időben együtt vendégmunkáskodtak Németországban. A két család egykorú kisfiai osztálytársak voltak, és a gyerekek gyakran játszottak együtt a pedofil férfi házában. Egy ilyen alkalmat használt ki Marian Loghin 2017 júliusában, amikoris elküldte fiát a boltba, hogy kettesben maradhasson áldozatával.

„Kihasználva az alkalmat, a vádlott felemelte a kisfiút a számítógép mellől, az ágyra helyezte, majd a saját nadrágját letolva arra szólította fel a 6 éves gyereket, hogy simogassa a péniszét. Ezt követően orális szexre kényszerítette áldozatát, majd arra kérte a gyermeket, hogy ami történt maradjon "kettejük titka"” – írja a büntetés mellé csatolt indoklásában a hârlăui bíró. 

A pedofil együttlétek legalább ötször megismétlődtek 2018 decemeberéig. Mindegy egyes alkalom után a férfi 2-3 lejt adott a gyermeknek, és arra kérte, hogy senkinek se mondja el, hogy mi történt. 

„A vádlott azzal indokolta tettét, hogy a felesége külföldön dolgozott, és így nem volt kivel kiélnie szexuális vágyait. Úgy érezte, hogy önkielégítéssel és egy gyerekkel való fajtalankodással nem csalja meg a feleségét” - olvasható az ítélet indoklásában. A férfi őszinte vallomása „meghatotta” a bírót, aki nagyon enyhe büntetést szabott ki a pedofil férfira: Marian Loghin 6 évet kapott nemi erőszakért, és 3 évet kiskorú megrontásáért.

Az ítéletek összevonása után a végleges börtönbüntetés csak 7 év lett, miközben a maximálisan kiszabható büntetés nemi erőszakért 12 év, szexuális támadásért pedig 10 év. Emellett megítéltek 50 ezer lejes erkölcsi kártérítést is a gyermek javára.

A hârlăui bíróság ítélete nem jogerős. 








EZT OLVASTA MÁR?

X