Nem engedték ki vécére a koronavírus miatt, pályán könnyített magán a focista


-A A+

Hat fordulós eltiltást szabott k az északír labdarúgó szövetség fegyelmi bizottsága Eoin Bradley-re, a Coleraine FC csatárára, aki a Ballymena United mérkőzésen az oldalvonal mellett könnyített magán - írja az Irish Examiner. 

Az eset még júliusban 27-én történt a belfasti Windsor Park stadionban az Északír Kupa elődöntőjében.

 

A Coleraine-Ballymena mérkőzés rendes játékideje 1-1-es döntetlennel ért véget, a csapatok a hosszabbításra készülődtek, amikor a Coleraine gólszerzője, Eoin Bradley jelezte, hogy mosdóba kellene mennie. A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések következményeként viszont a stadion öltözőit és mosdóit nem nyitották meg, így a labdarúgónak a partvonal mellett, egy játékostársa és egy stábtag takarásában kellett könnyítenie magán.

A jelenetet viszont elkapta a mérkőzést közvetítő BBC kamerája, így aztán Bradley-re rázuhant az internet népének minden támadása. A katolikus vallású játékosat többek között azzal vádolták meg, hogy „megszentségtelenítette” az északír - többségében protestáns - labdarúgás szentélyét.

Az északír szövetség kedden vétkesnek találta Eoin Bradley-t a szabályzat 17. cikkelyének megszegésében, a fegyelmi bizottság döntése értelmében a játékos „nem megfelelő viselkedést” tanúsított, és ezzel ártott a labdarúgás hírnevének. Bradley-t hat fordulós eltiltással büntették, amit klubja tudomásul vett, a Coleraine jelezte, hogy nem áll szándékában fellebbezni a döntés ellen.

A mérkőzést amúgy végül a Ballymena FC nyerte büntetőrúgások elvégzése után. 








EZT OLVASTA MÁR?

X