Bilincsben vitték el a maszkviselést megtagadó román nőt


-A A+

Nyolcszor szólították fel a spanyol rendőrök, hogy tegye fel a zsebéből kikandikáló maszkot azt a 46 éves romániai nőt, akit aztán végső megoldásként őrizetbe vettek. 

A Las Provincias című spanyol lap szerint az eset csütörtök este történt  a Valencia tartományban található Ontinyent településen. 

A híradás szerint a spanyol rendőrség járőrei arra lettek figyelmesek, hogy egy középkorú nő maszk nélkül sétált végig az utcán. Amikor kérdőre vonták a nőt, valamint emlékeztették arra, hogy a spanyol hatóságok rendelete alapján szabadtéren is kötelező a maszk viselése, a romániai hölgy azt válaszolta, hogy „nem fogom soha viselni a maszkot, mert én szabad ember vagyok”, hozzátéve, hogy sehol a világon nem kötelezik az embereket a maszk viselésére, „ez csak itt történik meg”.

A rendőrök azt mondták a nőnek, hogy ha nincs maszkja, akkor biztosíthatnak neki egyet, de ha azt sem hajlandó feltenni, akkor eljárás fog indulni ellene. Mivel a nő továbbra is következetesen kitartott álláspontja mellett, a rendőrök lefogták, megmotozták (több maszkot, valamint nyolc további hatósági felszólítást találtak nála) és őrizetbe vették.

A nő ellen pénteken indult bírósági eljárás a COVID-19 világjárvány enyhítésére és leküzdésére irányuló intézkedések megszegése miatt. 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X