Minden pénzét a francia árvízkárosultaknak adományozta egy román koldus


-A A+

Négy éve él a dél-franciaországi Nizza utcáin az 52 éves Ion-Nelu Gioroiu, aki koldulásból és a hajléktalanok támogatására alapított folyóirat árulásával keresi meg a betennivalót. Éjszakánként a kortás művészetek múzeumának oldalában helyezi el matracát.

A jó kedélyű férfit a városban Jojóként ismerik, és az Alpes-Maritimes régión végigvonuló Alex vihar után tett gesztusa az egész várost meghatotta.

A középkorú férfi azzal az szándékkal jelentkezett a hajléktalanok támogatását felvállaló Solidarité 06 szervezetnél, hogy szeretné összegyűjtött pénzét az árívzkárosultak támogatására adományozni. Az őt fogadó önkéntes megpróbálta lebeszélni, hiszen ismerte életkörülményeit, de Jojo tántoríthatatlan maradt. Mint mondta, tudja milyen érzés, amikor mindenedet elveszíted, és ezért segíteni szeretne azokon a családokon, akiknek életét felforgatta az Alex vihar. Ezt követően elővett két zacskó aprópénzt és átadta az önkéntesnek. 

A Solidarité 06 megosztotta honlapján a történetet, amely óriási visszhangot váltott ki a városban és a régióban. A szervezet egyik támogatója rendelkezésére bocsátott egy lakást, így négy év után először nem kellett a szabad ég alatt töltenie az éjszakát. A város polgármestere pedig állást ajánlott neki a köztisztasági vállalatnál. 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X