Százhúsz év börtönre ítélték a szexszektát vezető pszichopatát


-A A+

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte egy New York-i bíróság kedden Keith Raniere-t, aki egy piramisjátékhoz hasonlóan felépített szexszektát működtetett. A per egyik koronatanúja az ismert sorozatszínésznő, Allison Mack volt, aki évekig kerítőként segítette a 60 éves férfit, de vádalkut kötött a hatóságokkal.

A NXIVM (nexium) nevű szexszekta alapítója, Keith Raniere azok után sem mutatott bűnbánást, hogy tavaly júniusban előzetes letartóztatásba került. A CNN online kiadásának beszámolója szerint még a börtönben is ártatlan üldözöttként igyekezett beállítani magát, noha a vád szerint közel 20 év alatt több száz nőt használt ki erőszakosan.

A 60 éves férfit kerítés, szexkereskedelem, kiskorúak ellen elkövetett szexuális erőszak és emberkereskedelem miatt ítélték el. „Keith Raniere a mai ítélet után többé nem lesz képes több áldozatot szedni, és nagyon hálásak vagyunk ezért" – mondta Seth DuCharme, New York körzeti megbízott ügyvédje az ítélethirdetés után.

Az elítélt 15 áldozata szólalt fel, vagy küldte be írásos nyilatkozatát a brooklyni szövetségi bíróságnak, számolt be John Marzulli, a Kelet-New York-i ügyészség szóvivője a CNN-nek. Raniere egyik áldozata egy 15 éves lány volt.

Allison Mack, a Smallville című, 2011-ig tíz évadot megélt tévésorozat egyik főszerepet játszó színésznő sem úszta meg a vádemelést. Őt azzal vádolták, hogy a szekta egyik vezetőjeként, zsarolással szexrabszolgákat toborzott Raniere-nek.

A színésznő már rég börtönben ülne, ha az édesanyja nem fizette volna ki érte az ötmillió dolláros óvadékot, ami lehetővé tette, hogy a lánya szabadlábon védekezzen. Átmeneti szabadságának egyik feltétele volt, hogy bokáján jeladót kellett viselnie, és senkivel sem tarthatta a kapcsolatot a szektából.

A bíróság szerint Keith Raniere azzal tartotta rettegésben a szekta tagjait, hogy nem tűrt ellentmondást. A 60 éves férfi megszégyenítéssel és nyilvános megalázással törte meg az irányítása alá került nők és fiatal lányok akaratát.
EZT OLVASTA MÁR?

X