Sepsiszentgyörgyön tartottak fogva és fosztottak ki egy osztrák férfit


-A A+

Háromszéken őrizetbe vettek két személyt, akik házasságkötés ígéretével Sepsiszentgyörgyre csaltak egy osztrák férfit, majd akarata ellenére fogva tartották, elvették pénzét és vagyontárgyait, tájékoztat a Kovászna megyei ügyészség.

Közleményük szerint bűnvádi eljárás indult a 47 éves N.J. és a 25 éves B.J. sepsiszentgyörgyi lakosok ellen, akiket csalással, törvénytelen fogvatartással, illegális anyagi ügyletekkel és lopással vádolnak.

A két vádlott idén szeptemberben egy házasságkötés hamis ígéretével Sepsiszentgyörgyre csábította a 46 éves osztrák férfit, akit viszont megérkezése után akarata ellenére fogva tartottak egyik vádlott otthonában, ahol veréssel fenyegették és elvették a nála lévő pénzt, illetve vagyontárgyait zálogba helyezték. Az ügyészség szerint a vádlottak megszerezték az osztrák férfi bankkártyáját is, amelyről 1800 lej értékű összeget emeltek el.

Az áldozat panasza nyomán azonosították a két sepsiszentgyörgyi elkövetőt, akikkel kapcsolatban a törvényszék elrendelte a 30 napos vizsgálati fogságba helyezésüket. Az ügyben zajlik a nyomozás az eset részleteinek kiderítése érdekében.

(A címlapkép illusztráció, forrása: Pixabay)








EZT OLVASTA MÁR?

X