Letartóztatás közben lábon lőttek két háromszéki rendőrt


-A A+

Verekedésbe és lövöldözésbe torkollott egy rendőrségi eljárás a Kovászna megyei Zágonbárkányban.

November 5-én, csütörtökön reggel 9 órakor egy 20 éves és egy 52 éves férfi jelentkezett a bodzavidéki település rendőrőrsén, akiket a helyi rendőrök hívtak kihallgatásra egy feljelentés alapján. A háromszéki rendőrség tájékoztatása szerint a két férfi rossz néven vette, hogy a rendőrök számonkérik őket: egyikük megragadta a zágonbárkányi rendőrőrs parancsnokának egyenruháját, a másikuk pedig ököllel ütötte meg a rendőrt. 

Ekkor parancsnokuk segítségére sietett a másik két zágonbárkányi rendőr és könnygázspray-vel próbálták lecsillapítani az agresszív férfiakat, akik azonban elszaladtak a helyszínről. Ezt követően előállítási parancsot állítottak ki a két, szökésben lévő férfi ellen, és csütörtökön 16 órakor a rendőrök megjelentek egyikük otthonánál. 

A férfi azonban egy lőfegyvert ragadott, és lábon lőtte a két zágonbárkányi rendőrt. A rendőröknek végül sikerült elfogniuk mindkét férfit, akiket a bodzafordulói ügyészségre szállítottak kihallgatásra. 

A két sérült rendőrt kórházba szállítottak, ahol ellátták lőtt sebeiket, életük nincs veszélyben. A zágonbárkányi rendőrök elleni erőszak ügyében az országos rendőrparancsnokság arról tájékoztatott, hogy elrendelték a belső vizsgálatot annak kiderítése érdekében, hogy miként volt megszervezve és lebonyolítva a két férfi elleni eljárás. A belső vizsgálat eredményének függvényében hozzák meg a szükséges jogi döntést. 

(Címlapi illusztráció forrása: Román Rendőrség)








EZT OLVASTA MÁR?

X