Koronavírus-nyomokat találtak a fagyasztott importhúson és csomagolásán


-A A+

Brazíliából, Új-Zélandról és Argentínából importált fagyasztott marhahúson, illetve azok csomagolásán találtak koronavírus-nyomokat a kínai hatóságok.

Riadókészültségbe helyezte a kínai hatóságokat az a hír, hogy az ország keleti részén található, közel 7 milliós Csinan városban több hónap után ismét megjelent a koronavírus. A Reuters hírügynökség szerint Brazíliából, Új-Zélandról és Bolíviából importált marhahúson, illetve annak csomagolásán mutatták ki a SARS CoV-2 vírus jelenlétét. A kínai közegészésgügyi hatóságok hasonló jelentéseket kaptak két másik tartományi fővárosból is, ezért a fagyasztott importhúst fokozott ellenőrzéseknek vetették alá. 

 

 

Így görgették fel, hogy a termékek a sanghaji Jangsan-kikötőn keresztül érkeztek Kínába, és a fertőzés észleléséig mintegy 7500 személlyel kerülhettek kapcsolatba. Mindenkit leteszteltek, egyelőre senki sem produkált pozitív mintát.

Korábban a tiencsini hatóságok Indiából származó, fagyasztott haltermék csomagolásán is kimutatták a koronavírus jelenlétét, ám az áruval kapcsolatba került emberek vírustesztje mind negatív lett.

Kínában a járványt javarészt sikeresen megfékezték, ám időről időre előfordulnak újabb járványgócok az ország különböző pontjain. A külföldről származó fagyasztott élelmiszercikkek pedig már korábbi esetekben is a SARS-CoV-2 koronavírus újabb megjelenésének feltételezett forrásai voltak. Októberben a kelet-kínai Csingtaóban felbukkant eseteket is importált mélyhűtött élelmiszerekkel hozták összefüggésbe.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X