Ebben az európai országban kínszenvedés lesz átautózni a településeken


-A A+

Hollandiában megszavazták azt a tervezetet, amelynek értelmében lakott területen az általános sebességhatár 30 km/h lesz - írja a kozlekedesbiztonsag.kti.hu című oldal.

A holland képviselőház döntése értelmében az ország egész területén az alap sebességhatár 30 km/h lesz  lakott területen belül. Egyes helyeken jelzőtáblákkal növelhető lesz a sebességhatár, amennyiben az út és a forgalom jellege lehetővé teszi, és a nagyobb sebesség nem jár a közlekedésbiztonsági kockázatok aránytalan növekedésével.

Az intézkedés célja csökkenteni a közúti balesetekben elhunytak számát. Az új szabályozással a kerékpárosok és a gyalogosok magasabb szintű védettsége is megvalósulhat: 50 km/h-s elütési sebesség esetén a halálozási kockázat 20 százalékos, míg 30 km/h esetén mindössze 3 százalék.

A hollandok számára követendő példa Helsinki és Oslo, ahol már bevezették a korlátozást, és ennek is köszönhetően tavaly egyetlen ember sem vesztette életét a két skandináv főváros útjain.A holland sajtóban fellelhető információk szerint még nem dőlt el, hogy pontosan mikortól vezetik be az új intézkedést.

Az országban tavasszal 100 km/h-ra csökkentették a nappali sebességhatárt az autópályákon.








EZT OLVASTA MÁR?

X