Súlyos sérüléseket szenvedett a Bihar-hegységben egy 19 éves lány


-A A+

Megtörtént a téli szezon első komoly balesete a Bihar és Fehér megye határán található Bihar-hágón, Vertop üdülőfalu határában. Egy 19 éves pusztahollódi hölgyet kellett mentőhelikopterrel kórházba szállítani.

Vasárnap kora délután riasztották a Vertop üdülőtelepen szolgálatot teljesítő hegyimentőket, hogy a település határában egy fiatal felborult motoros terepfutójával és komoly sérüléseket szenvedett. A helyszínre kiérkező Salvamont–Salvaspeo Hegyi és Barlangimentő Szolgálat munkatársai megkezdték a sérült ellátását, de látva állapotát, riasztották a rohammentőket is, akik a nagyváradi központi telephelyről helikoptert küldtek az áldozatért, hogy a megyei sürgősségi kórházba szállítsák.

A 19 éves pusztahollódi áldozat barátaival indult el az erdőben a vidéken nagy népszerűségnek örvendő homokfutóval, ám egy óvatlan pillanatban a havas terepen elvesztette az irányítást és egy meredek lejtőn lecsúszott, majd felborult. A mentésről a Bihar megyei hegyimentő szolgálat saját Facebook-oldalán közölt részletes beszámolót.

 








EZT OLVASTA MÁR?

X