Meghalt az a Bihar megyei asszony, akit korábban tévedésből már halottnak nyilvánítottak


-A A+

Egy hét múltán a kórházban valóban életét vesztette az az idős, Bihar megyei asszony, akit nemrég a helyi rendőr halottnak nyilvánított, de felébredt, amikor rokonai a koporsóba akarták tenni. 

Mint arról beszámoltunk, sokkoló és bizarr eset történt nemrég Bihar megyében. Múlt csütörtökön a szomszédok riasztották a községi rendőrőrsöt, mert napok óta nem látták a 76 éves, báródbeznyei asszonyt. A helyi rendőr Barátkáról meg is érkezett a településre, ahol behatolt az asszony házába és megtalálta az áldozatot a földön fekve. Állítólag ellenőrizte is az életfunkciókat, de semmit életjelet nem tapasztalt, ezért saját hatáskörben halottnak nyilvánította az idős asszonyt. 

A rendőr értesítette a háziorvost is, aki azonban a késői időpont ellenére már nem szállt ki a helyszínre, mondván, később arra megy és kiállítja a szükséges papírokat. A helyben eljáró rendőr ugyanakkor értesítette a rokonságot és a szomszédokat is az esetről és hogy készüljenek a temetésre. Ezek után az asszonyt otthagyta a földön fekve, ő pedig elhagyta a helyszínt. 

Amikor a rokonság másnap reggel megérkezett és nekikezdtek a temetési szertartás előkészítésének, és a halottnak nyilvánított asszonyt bele akarták helyezni a koporsóba, hatalmas meglepetés érte őket: az asszony ugyanis magához tért. A jókora riadalom közepette értesítették a mentőszolgálatot és a 76 éves beteget komoly kihűléses tünetekkel szállították a nagyváradi megyei sürgősségi kórházba. 

Az asszony napokig a fűtetlen házban hevert a földön a Királyerdő-hegység lábainál fekvő Báródbeznyén, ahol a hőmérséklet éjszaka a múlt héten is folyamatosan fagypont körüli volt. A kezelésével jól haladtak az orvosok, sőt tervezték azt is, hogy kiengedik a kórházból, de csütörtök délután az állapota hirtelen súlyosbodni kezdett, majd leállt a szíve. Az orvosok hiába próbálták újraéleszteni, az asszony végül a kórházi ágyon vesztette életét. 

A báródbeznyei helyszínen eljáró, és a nőt tévesen halottnak nyilvánító, majd segítség nélkül magára hagyó rendőr ellen a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnvádi eljárást kezdeményezett. 

(Címlapi illusztráció forrása: pexels.com)








EZT OLVASTA MÁR?

X