Maszk nélküli embereket filmezett egy boltban, végül őt bírságolták meg


-A A+

A távolságtartás és a maszkviselés szabályait semmibe vevő alkalmazottakat és vásárlókat filmezett le a máramarosi Erzsébetbányán (Băiuț) egy férfi, erre a boltosok kihívták a rendőrséget, a hatóságok pedig botránykeltésért megbírságolták a lelkiismeretes polgárt, írja a Libertatea.

A boltban jelen levő személyek egy része egyáltalán nem vagy helytelenül viselt maszkot, noha a koronavírus-járvány miatt ez zárt köztéren kötelező. Amint a videón is látszik, a férfi elég határozottan kérte a jelenlevőket, hogy tartsák be a szabályokat, ők azonban a felszólítást rendbontásnak értelmezték, és kihívták a rendőröket, akik 200 lejre meg is büntették a férfit rendbontásért és a vásárlók zavarásáért. A férfi nyilatkozata szerint az alkalmazottak és a vásárlók rendszeresen megszegik a szabályokat ebben a boltban, és a tulajdonos októberben át is esett a koronavírus-fertőzésen.

 

A helyszínre érkező rendőrök már nem találták ott azokat, akik helytelenül vagy egyáltalán nem viseltek maszkot, de később hivatalból eljárást indítottak a felvétel alapján, és közölték, hogy megbírságolják a járványügyi előírásokat megszegő polgárokat is.








EZT OLVASTA MÁR?

X