Vizsgálódik az ügyészség a rendőr által meglőtt férfi ügyében


-A A+

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított eljárást a Botoşani megyei ügyészség annak a férfinak az ügyében, akit meglőttek csütörtökön a rendőrök, miután nem állt meg autójával a jelzéseikre. 

Valeriu Chihaia megyei főügyész szerint megvizsgálják a halál pontos okát, és a rendőrök esetleges bűnösségének mértékét is. Azt mondta: az első ellenőrzések azt mutatják, hogy a rendőrök szabályszerűen jártak el.

Mint arról beszámoltunk, egy rendőr meglőtt egy férfit csütörtökön, miután az nem volt hajlandó megállítani autóját az őt követő rendőrségi gépkocsi jelzéseire. Az eset a Botoşani megyei Flămânzi településen történt. 

Delia Neniscu rendőrségi szóvivő ismertette, a Iaşi megyei rendőrség munkatársai jelentették Flămânzi településen járőröző kollégáiknak, hogy üldözőbe vettek egy autót, amelyiknek a vezetője nem állt meg a rendőri jelzésre. Azt feltételezték, hogy ittas állapotban van, és veszélyt jelenthet a forgalomban résztvevőkre. 

Három rendőrautó indult a férfi nyomába a város területén, a gépkocsivezető azonban nem állt meg, sőt, megkísérelt belehajtani az egyik rendőrautóba, amelyiknek az utolsó pillanatban sikerült elkerülnie az ütközést. A rendőrök figyelmeztető lövéseket adtak le, előbb a levegőbe lőttek, majd az autó kerekeire – számolt be a szóvivő. 

A lövések a jármű vezetőjét is megsebesítették, és autójával lesodródott az útról. A rendőrök elsősegélyben részesítették és mentőt hívtak a helyszínre, de nem tudták újraéleszteni a 34 éves fiatalembert.

(Címlapi illusztráció forrása: Monitor de Botosani)








EZT OLVASTA MÁR?

X