Szerencsepénzt kapnak a trónörökössel egy napon születő britek


-A A+

Ezüst szerencsepénzt kaphatnak a brit Királyi Pénzverdétől azok a brit újszülöttek, akik Vilmos herceg és Katalin hercegnő első gyermekével egy napon jönnek a világra.

A Royal Mint csütörtöki bejelentése szerint 2013 ezüst egypennys készült a jeles alkalomra. Az érdeklődő szülőknek a pénzverde Facebook-oldalán kell jelezniük igényüket, és mellékelniük kell gyermekük születési anyakönyvi kivonatának másolatát.

Az angolszász népi hagyomány alapján ha valaki ezüstpénzt ajándékoz újszülöttnek, azzal azt a jókívánságát fejezi ki, hogy a gyermek egészségben és anyagi jólétben élje életét.

A hercegi házaspár első gyermeke nem hivatalos értesülések szerint várhatóan a júlis 13-a környékén születik, de Nagy-Britanniában máris teljes a Royal Baby-láz. Az izgalom különösen azoknak a spekulációknak a hatására hágott a tetőfokára, amelyek szerint a hercegi utód az eddigi nem hivatalos utalásokban szereplő július közepi időpontnál hamarabb, akár már ezen a héten megszülethet.

A média mindenesetre már megszállta annak a londoni kórháznak az utcáját, amelyben a gyermek világra jön. Katalin hercegnő ugyanabban a magánkórházban, az észak-londoni Paddington kerület St. Mary's Hospital nevű klinikáján hozza világra első babáját, amelyben 31 évvel ezelőtt Vilmos herceg, majd két évre rá öccse, Harry is megszületett.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X