„Magas koncentrációjú hit és csodák!” Kolozsváron


-A A+

„Csatlakozás a Koncentráció Felszabadulás és megkapja a csoda!” – hirdeti „magyarul” az Isten Királysága Egyetemes Egyházának (IURD) kolozsvári imaházának ablakába helyezett plakát. Az egykori Vörös Csillag mozi terme ugyanis ezen a héten kivételes esemény színhelye lesz: „Pap Bruno Pinheiro imádkozom Istenhez, a felszabadulás!”

A plakát arra utalhat, hogy egy bizonyos Bruno Pinheiro brazíliai lelkész imádkozik majd pénteken a gyülekezetért. Azt nem tudni, hogy hány híve van pontosan IURD-nek Kolozsváron, tény azonban, hogy alapítója Edir Macedo, Dél-Amerika legnagyobb hatású tele-evangélistája, milliárdos prédikátor és médiamogul, aki a világ egyik leggyorsabban növekvő és legvitatottabb pünkösdi egyháza élén áll. Ennek ellenére nem volt pénzük becsületesen magyarra fordítani plakátjukat.

A mindennapi.hu szerint Macedo egyházát 1977-ben Rio de Janeiro-ban alapította, és azóta elképesztő sebességgel növekszik. Ma már több mint 8 millió követője van világszerte, vannak templomaik Afrikában, Ázsiában, Európában és az Egyesült Államokban.

A brazil hatóságok állítják, hogy Macedo püspök vagyona legalább 2 milliárd dollár, a Forbes a vagyonát 1,1 milliárd dollárra becsüli. Az Isten Királysága Egyetemes Egyház a homoszexuálisokhoz való ellenséges hozzáállása miatt vált Brazília egyik legvitatottabb egyházává, több botrány főszereplője is volt.

Honlapjuk szerint a kolozsvári, Párizs utcai imaházát idén június 15-én avatta fel az IURD. 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X