Újabb amerikai produkció nyúlt le Omega-dalt


-A A+

Kanye West után egy újabb amerikai produkció is fantáziát látott egy régi Omega slágerben. Ezúttal a Blue Dream című film alkotói használták fel a legendás magyar zenekar Félbeszakadt koncert című számát - ismét engedély nélkül.

A film trailerében is ez a dal csendül fel, másfél percen át hallható:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-2SyTXzBEe4

Kóbor János, a zenekar énekese nem zavartatja magát: „csak örülni tudok, hogy egy igényes amerikai filmbe is sikerült beletrafálnunk, mert itt is profik nyúltak a dalunkhoz - reagált Mecky, azaz Kóbor János (70), utalva arra, hogy nemrég Kanye West (36) amerikai rapsztár használta fel a Gyöngyhajú lány eredeti felvételét New Slaves című új dalához, ugyancsak egnedély nélkül.”

A művész, aki egy rajongójától értesült a lopásról, biztos abban, hogy a szerzemény kiadója rendezi majd a dal felhasználásának jogi hátterét. „Az Omega munkásságát végigkísérte ez a jelenség. A dolgot a jogtulajdonos Hungaroton kiadóra bízzuk, mert ez az ő feladatuk, és ha adódna probléma, biztosan megoldják" - mondta a Blikknek Kóbor, akinek elnyerte az is a tetszését, ahogyan a film alkotói feldolgozták a slágert. A dal, amelyet Adamis Annával együtt írt, szerint így nagyon hatásos, örül annak is, hogy a trailerben egymagában szól, ráadásul jobb hangminőségben, mint a Gyöngyhajú lány a Kanye West-számban








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X