Gotham Cityvé változott San Francisco egy leukémiás kisfiú kedvéért


-A A+

A nagyon beteg gyerekek – lehet, hogy utolsó – kívánságainak teljesítésére létrejött Make-A-Wish alapítvány fantasztikus akciót szervezett pénteken. Az öt éves, leukémiás Miles kívánságára a San Franciscó-öböl környéke Gotham Cityvé változott át, ahol 13 500 önkéntes (!) statisztálásával végrehajthatta hőstetteit – idézte a Telegraph cikkét az Index.

A Batkiddé változott Milest személyesen a város rendőrfőnöke riadóztatta. Először – egy felnőtt Batmannel az oldalán - kimentett egy lányt a villamosról, majd megakadályozta Rébusz bankrablását. Ezután egy rövid ebédszünet jött, amit egy segélykérő telefonhívás szakított meg. Ekkor vette észre, hogy a hamburgerező ablaka előtt egy rakás ember ugrál segítséget kérve.

A Pingvin ugyanis elrabolta Gotham City kabalaállatát, amit persze sikerült egy batmobilos autós üldözés után visszaszereznie. Az eredeti Batmobil helyett két fekete Lamborghini száguldott végig a kisfiúval a városon, az orrukon hatalmas Batman-emblémákkal.

Milesnak az akció után pedig Gotham City, azaz San Francisco polgármestere és rendőrfőnöke személyesen gratuláltak ahhoz, hogy megmentette a várost Rébusztól és a Pingvintől.

A látványos és bombasztikusan karitatív akcióhoz tényleg az egész város hozzátette, amije van. A helyi Hyatt oldalán megjelent a híres denevérszimbólum, a Twitter is végigközvetítette az eseményt, az ABC pedig Batkid kedvéért megszakította adását is.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X