Világhírű szakértő ajánl borokat olvasóinknak


-A A+

Szabó Zoltán sepsiszentgyörgyi születésű borszakértő, aki ma már Donald Trump üzletembernek dolgozik. A korábban nemzetközi szinten első helyezést elérő sommelier a maszol.ro megkeresésére tanácsokkal látja el az olvasókat, milyen nedűket fogyasszanak az ünnepek alatt.

Szabó Zoltán maga általában a burgundit részesíti előnyben a decemberi időszakban, ha sertéspecsenyét fogyaszt, de a fehéret (Chardonnay) és a vöröset (Pinot Noir) sem veti meg.

Ha májashurka van terítéken, akkor a szürkebarát szőlőfajtából készült Pinot Grist issza mellé,

a véres hurkához az észak-olaszországi, enyhén pezsgő Lambruscót kéri.

A töltött káposztához száraz rizlinget ajánl, tepertőhöz pedig száraz, jó minőségű pezsgőt.

A szakértő száraz sherry-t javasol a kakasleves mellé, a dinsztelt vöröskáposztával körített kacsasülthöz száraz Pinot Noirt.

Száraz rozé jár a stefánia szelethez, és száraz pezsgő, vagy Furmint az orosz salátához. Aki halat készít, szürkebarát vagy Chardonnay szőlőből készített bort keressen mellé, vagy Leánykából.

Ami a desszerteket illeti, a tiramisut kékszőlőből készített és több mint öt évig érlelt Porto Tawnyval tehetjük ízesebbé, diós és mákos bejglinket három-négy puttonyos tokaji aszúval kínálhatjuk vendégeinknek.

Szabó Zoltán azt is hozzátette, olvasóink számára a hideg ellen, vagy csak egyszerűen étvágygerjesztőként jófajta szilvapálinkát is ajánl.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X