Vajon hány román bevándorló pályázza meg ezt az állást?


-A A+

Háztartási mindenest keres a brit uralkodó, de a sikeres jelentkező nem számíthat fényűző javadalmazásra.

A Buckingham-palota - a királyi család első számú londoni rezidenciája - a hétfőn megjelent álláshirdetésben "előrelátó és lelkes" munkatársat keres, akinek feladatkörébe tartozik majd II. Erzsébet királynő értékes antik műgyűjteményének rendszeres - és hangsúlyozottan óvatos - tisztogatása, valamint a királyi hálószoba takarítása ugyanúgy, mint az uralkodó fürdőjének elkészítése.

A monarchia hivatalos honlapján megjelent hirdetés szerint a sikeres jelöltnek emellett felelősségi körébe tartozik majd, hogy gondját viselje a királyi család vendégeinek, és ő felel a vendéglakosztályok tisztaságáért és általános rendben tartásáért is. A jelentkezőnek készen kell állnia a palotába érkező vendégek poggyászának ki- és becsomagolására, ruháik kivasalására és alkalomadtán a száraztisztítás megszervezésére, ékszereik gondos őrzésére, fürdőjük elkészítésére, sőt kérés esetén öltözködésükben is segédkeznie kell.

Mindezért azonban az udvar mindössze 14 400 fontot hajlandó fizetni évente - ez nem egészen a fele a brit alkalmazotti átlagbérnek. Igaz ugyanakkor, hogy a sikeres jelöltnek az állás mellé szállás és koszt is jár.
Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X