Halált okozó őrültség terjed a Facebookon


-A A+

Egymás után szedi újabb a NekNominate nevű internetes őrültség, aminek a lényege, hogy a fiatalok minél extrémebb módon igyanak alkoholt, és ezt örökítsék is meg.

Legutóbb egy 20 éves angol srác volt az ivós-játék áldozata. Bradley Eames 3 liter vodkát ivott meg két körben, és hogy fokozza az élvezeteket, teafiltert is lógatott a piába. A rögbi játékos ezzel azt akarta megmutatni, hogy „ki itt a főnök”, legalábbis a Facebookra ezt írta ki. Amint lehúzta a döbbenetes mennyiségű vodkát, rögtön hasfájásra panaszkodott, s négy nappal később holtan találták nottinghami otthonában.

"Főleg az égetett szesz rövid idő alatti elfogyasztása rendkívül veszélyes, mert az ilyen italok alkoholtartalma térfogatszázalékban igen magas, 40-70 százalékos. Az emberi torok ivókapacitása viszont szinte korlátlan. Az alkohol rendkívül gyorsan felszívódik. A máj és a vér az alkoholnak csak a töredékének tud gátat szabni, és szinte korlátlanul zúdul az agyba, és akár halálos mérgezést is okozhat" – nyilatkozta a Népszavának Funk Sándor addiktológus.

Az utóbbi egy hónapban Eames az ötödik halálos áldozat. S hogy milyen gyorsan terjed az őrület, jól jelzi: a legnépszerűbb videómegosztón mintegy 170 ezren tekintették meg azt a felvételt, amelyen egy őrült amerikai srác egy lejtős országúton gördeszkázva önti magába, egy gumicsövön át a sört.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X