Brit riportfilm készült a sokkoló a bukaresti drogpokolról (VIDEÓ)


-A A+

Elképesztő felvételeket mutatott be a brit Channel 4 televízió a bukaresti csatornahálózatban élő drogfüggőkről. A beszámoló szerint több száz nő, férfi és gyermek húzza meg magát a román főváros mélyében. A kábítószerezés miatt valamennyien sokkolóan néznek ki, de sokan betegek is, HIV-fertőzöttek vagy tüdőbetegek.

A földalatti pokol lakói sokan egykori állami gondozottak, árván maradt gyerekek, akik a rendszerváltás után illetve felnőttként az utcára kerültek. Mindennapos náluk a droghasználat, annak ellenére, hogy van, akinek gyermeke született időközben – és kénytelen ilyen körülmények között felnőni.

https://www.youtube.com/watch?v=iRQLB3qutpQ

Channel 4 oldalán egy fotón megmutatják a csatornavilág bejáratát: egy lyukon át másznak be az egyik vasútállomásnál. Az itt élők napja általában délután kezdődik, akkor térnek magukhoz és jönnek elő a föld alól. A riportban bemutattak egy Nicu nevű fiút, aki 12-nek néz ki, de valójában már 17, és drogfüggő. A csatornába a műsort készítői csak úgy mehettek le, hogy előtte egy ott lakón keresztül engedélyt kértek a lenti világ főnökétől, akit Bruce Lee néven emlegetnek.

A csatornát annak idején a fűtési rendszerhez építették ki Bukarestben. Leérve lehet már érezni a vegyszerszagot, amely a szipuzáshoz használt zsákokból árad. Van világítás és hangrendszer is, amelyből hangos zene szól. A riporterek láttak lent intravénás droghasználókat, szipuzókat. A beszámoló szerint mindenki HIV pozitív volt, és TBC-s betegek voltak köztük.

A Channel 4 beszámolóját Christiana Amonpour, a CNN műsorvezetője is követői figyelmébe ajánlotta a Twitteren.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X