Segesvárig lovagol Moszkvából egy brit ügyvéd


-A A+

Áradozik a Kárpátok, a bukovinai kolostorok és a Kelemen-havasok Nemzeti Parkjának szépségéről az az angol ügyvéd, aki lóhátón tervezi megtenni a Moszkva-Segesvár távot.

A 41 éves Cardiffban született Michael Pugh hétfőn érkezett meg Beszterce-Naszód megyei Bethlen ménestelepére, ahol a Mediafax hírügynökségnek számolt be útjáról és terveiről. „Eredetileg Walesig akartam eljutni lóháton, de az nehéz, hat hónapos út lett volna, úgyhogy inkább lerövidítettem az útvonalat. Segesvárról sok szépet hallottam, és mindenáron látni szerettem volna, és éppen félúton van az eredeti célponthoz képest” – mondta Pugh.

A férfi június 1-jén indult Moszkvából, ahol az utóbbi hat évben egy ügyvédi irodánál dolgozott. „Moszkvában, Fehéroroszországban és Ukrajnában akadtak nehézségeim, a legszebb élményeket Romániában és Ukrajnában éltem át” – mesélt eddigi útjáról az angol, aki 2200 kilométeres útja során adományokat is gyűjt a brit és román paraolimpiai csapatnak.   

Az angol férfi tervei szerint augusztus 25-én érkezik Segesvárra, ahol családja és barátai várják, hogy megünnepelhessék a teljesítményét.

 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X