Pamela Anderson nem kér jeges vizet a nyakába


-A A+

A többi sztárral ellentétben nem volt hajlandó jeges vízzel nyakon öntetni magát Pamela Anderson.

A Baywatch-sztár azonban Facebook oldalán egy fotót közölt magáról, kezében egy papírral, amelyre ez volt írva: 'Állítsátok meg az állatkísérleteket". Szerinte ugyanis állatokon tesztelik a különleges idegsorvadás (ASL) gyógyításához szükséges szereket. A 47 éves szőke színésznő állatvédő aktivista, 2010-ben a világ legnagyobb állatvédő szervezete, a PETA az év emberének választotta.  

Az  Ice Bucket Challenge lényege, hogy akit ismerősei jelölnek a kihívásra, annak jéghideg vízzel kell leöntenie magát vagy jeges vízben kell megmártóznia, mindezt pedig videofelvétellel kell bizonyítania. A felvételek célja, hogy felhívják a figyelmet az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) nevű betegségre, és segítségükkel adományokat gyűjtsenek a degeneratív idegrendszeri elváltozás elleni harchoz. Ilyen betegséggel küzd például Stephen Hawking angol elméleti fizikus.

Az Ice Bucket Challenge Romániába is begyűrűzött: elsők között Emil Boc volt miniszterelnök, Kolozsvár polgármestere válaszolt a jeges kihívásra. A PRO Tv sztárhíradósát, Andreea Escát élő adásban, a stúdióban öntötték le egy vödör jeges vízzel. 








EZT OLVASTA MÁR?

X