Nagyot esett a Windows XP népszerűsége


-A A+

Az internetezők technológiahasználati szokásait vizsgáló NetMarketShare friss adatai alapján októberben nagyot zuhant a Windows XP népszerűsége, ezzel párhuzamosan viszont nagyot nőtt a Windows 8.1-é  írja a hwsw.hu.

Októberben az internetezőknek már csak alig több mint 17 százaléka futtatott Windows XP-t a NetMarketShare szerint, ez egy hónap alatt majdnem 7 százalékpontos csökkenést jelent. A kutatócég nem tett közzé kapcsolódó magyarázatot vagy indoklást, így nem lehet tudni, szerinte milyen okok állnak a változás mögött, amely évek óta az egyik leglátványosabb.

A Windows XP áprilisban vesztette el véglegesen a terméktámogatást, részesedése évek óta csökken, de a mostani változás különösen szembetűnő. Utoljára 2013 nyarán történt hasonló mozgás, akkor a Windows XP részesedése két hónap alatt esett 37 százalékról 31 százalékra.

A legelterjedtebb desktop operációs rendszer továbbra is a Windows 7, az öt éve kiadott verzió az internetre csatlakozó PC-k több mint felén fut a NetMarketShare szerint. A Windows 7 népszerűsége 2013 nyara óta lényegében folyamatosan nő, akkoriban 44 százalék körül volt, mára 53 százalék fölé emelkedett és valószínűleg még jó darabig az élen is marad.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X