Nimfománia, tenisz, diaszpóra: ezek érdekelték idén a románokat


-A A+

Idén is meg lehet tekinteni, a különböző kategóriákban és összesítve melyek voltak azok a nevek, fogalmak, jelenségek, amelyek a románokat a leginkább érdekelték a Google keresőjén.

A "mi az a..." kérdést legtöbben a diaszpóra szóval folytatták ebben az évben, jól mutatja, hogy a kivándorlás és a választások körüli botrányok érdekelték a romániai lakosokat. Második helyen külföldi jelenség állt, az ebolára voltak kiváncsiak, harmadikként az "epidurală" szóra kerestek rá, az epidurális érzéstelenítés iránt érdeklődve. A továbbiakban az onkológia, a szatellit, a a metafizika és egyéb szavak értelmét keresték a világhálón.

A televízióműsorok közt a legkeresettebb a Românii au talent volt, majd a Vocea României, a Masterchef. A sport kategóriájában a World Cup, a Wimbledon érdekelte a románokat, harmadik helyen a Steaua Dinamo, negyedik helyen a "romania ungaria" szavak állnak.

A legkedveltebb film Lars von trier Nimfomániája volt, amelyet megjelenésekor az országban be akartak tiltani, majd a Frozen, a Maleficient, az Interstellar és a hazai vonatkozású Dracula Untold érdekelte az embereket.

A leginkább az érdekelte az internetezőket, hogy mi történik Simona Haleppel, Robin Williams öngyilkossága a második helyre repítette a színészt, Conchita Wurst a harmadik helyen szerepel, de előkelő helyre került Klaus Johannis (6.) és Michael Schumacher (8.) is.

Ha az összesített kereséseket nézzük, akkor Simona Halep az egyértelmű győztes, második helyre az iPhone 6 került, harmadik helyre pedig az érettségi eredmények, majd az Eurovision, Robin Williams, az államfő-választások, a Conchita Wurst érdekelték az embereket.

A magyarországi Google-keresésekről itt lehet olvasni.








EZT OLVASTA MÁR?

X