Felmérés: így és ennyit szexelnek a magyarok


-A A+

Egy friss felmérés szerint nagyon aktívak a magyar fiatalok az ágyban: a harminc alattiak kétharmada legalább heti rendszerességgel él szexuális életet, és sokaknak ehhez párkapcsolatra sincs szükségük.

A magyar fiatalok kétharmada (69 százalék) legalább heti rendszerességgel él szexuális életet: a többség párkapcsolatban él, de jelentős az alkalmi partnereket választók száma is (11 százalék). 

A nők döntő többsége kerüli az egyéjszakás kalandokat, de a válaszadók több mint 5 százaléka bevallotta: ha elkapja a hév, akár egy ismeretlennel is gondolkozás nélkül ágyba bújik. A férfiak kevésbé szemérmesek az alkalmi légyottokat illetően: közel 10 százalékukat (9,8 százalék) egyáltalán nem zavarja, ha másnap a partnere nevére sem emlékszik.

Az intenzív szexuális élet sajnos nem párosul felelősségtudattal: a fiatalok negyede (24 százalék) egyáltalán nem védekezik, sokuk (14,7 százalék) pedig rendszeresen megfeledkezik a kérdésről.

A nemtörődömség mellett a tájékozatlanság is problémát jelent: a huszonévesek közel egyharmada (29,2 százalék) nagyon kockázatos megoldásokkal - megszakított közösüléssel (25 százalék) vagy naptármódszerrel (4,2 százalék) - igyekszik megelőzni a nem kívánt terhességet. Csupán a válaszadók feléről (44 százalék) mondható el, hogy olyan kombinált fogamzásgátlót - például tablettát vagy hüvelygyűrűt - használ, ami helyes alkalmazás esetén közel 100 százalékos védelmet nyújt. 

"A fiatal nők általában teljesen alaptalan félelmek miatt utasítják el a kombinált fogamzásgátlókat. A legtöbben a súlygyarapodástól, a hajhullástól vagy a szexuális vágy csökkenésétől tartanak, pedig a legmodernebb módszerek elenyésző esetben okoznak kellemetlen mellékhatásokat" - mutatott rá a nők félelmeire dr. Pozsgay Csilla, az MSD Pharma Hungary Kft. orvosigazgatója. 

 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X