Leáll a Google Glass-projekt


-A A+

Leállítja okosszemüveges programját a Google, és a Glass fejlesztésén dolgozó csapatra is átszervezés vár.

A Google 2013-ban tette elérhetővé – előbb szűk, fejlesztői körnek, majd lényegében bárki számára – a Google Glass okosszemüvegét, melyet 1500 dollárért lehet megvásárolni. Ahogy az lenni szokott, mindenki arra számított, hogy a tesztidőszak után hamarosan késztermékként is elérhető lesz a Glass, de a vállalat ehelyett leállítja okosszemüveges projektjét.

A BBC beszámolója szerint a Google jövö héten zárja be a programot. A szemüveg fejlesztéséért felelős csapat tagjai kikerülnek a futurisztikus projektekkel foglalkozó Google X részlegből, és az okos otthonok fejlesztésén dolgozó egységet erősítik majd.

Bár a cég azt állítja, továbbra is piacra dobható termékként gondolkodnak az okosszemüvegben, de nem a jelenlegi formában. Ez alátámasztani látszik azt a többek által is felvetett vélekedést, miszerint a Google Glass bár jó ötlet, a technológia jelenlegi szintjén nem egy kényelmes, elterjeszthető termék: viselőjét sokak idétlennek tartották, az eszköz akkumulátora nagyon kevés ideig bírja, ezek pedig komoly problémák egy az árfolyamtól függően 3-400 ezer forint körül beszerezhető eszköznél. Főleg úgy, hogy egyes becslések szerint a Glass legyártása pár tízezer forintból jön ki a Google-nek.

Az Apple vezérigazgatója az okosszemüveggel kapcsolatban úgy fogalmazott: nagy fantáziát lát a viselhető technológiában, de a Google Glass nem fog sokakat érdekelni.








EZT OLVASTA MÁR?

X