Vége a félmeztelen nők korszakának a Sunnál?


-A A+

A Sun szerkesztősége 45 év után úgy döntött, hogy többé nem közöl többé pucér nőket a lap harmadik oldalán. Péntek óta nem bukkant fel egyetlen meztelen nő sem a Sun harmadik oldalán - írja a Sky News, amely szerint a lap még nem erősítette meg, hogy végleg elbúcsúztak a szinte védjegyükké váló harmadik oldalas modellektől, de nem is állították, hogy visszatérnének.

A hírportál emlékeztet arra, hogy civil aktivisták igyekeztek nyomást gyakorolni a Sunra, hogy tekintsen el a szokásos pucér nő közlésétől, mivel az szexista, a gyerekekre nézve is ártalmas és idejétmúlt. A No More Page 3 kezdeményezést támogatta több családi hírportál, és a skót, meg a walesi parlament is. A csoport egyik aktivistája azt mondja, reméli, hogy a Sun nem áll meg ott, hogy egyszerűen fehérneműs modellekre cseréli a meztelen modelleket.

Most a lap PR-ese Twitteren csupán annyit volt hajlandó közölni az érdeklődőknek, hogy „A Sun harmadik oldala holnap is a megszokott helyen lesz, a 2. és a 4. oldal között”.

Korábban már Rupert Murdoch, a lap nagyhatalmú tulajdonosának Twitter-bejegyzése már utalt arra, hogy változás jön, azt a kérdést tette ugyanis fel olvasóinak: „Nem vonzóbbak a gyönyőrű fiatal nők akkor, ha valamilyen divatos ruhadarabot viselnek? Mi a véleményük?”

A Sky News mindenesetre arra tippel, hogy ha a Sun eladásai visszaesnek, akkor visszatérhetnek a fedetlen keblek. A Sun 1970-ben kezdett el meztelen nős modelleket mutogatni a lap harmadik oldalán.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X