Virtuális valósággal kísérletezik a Facebook


-A A+

A Recode híradása szerint a Facebook olyan virtuális valóságot használó alkalmazásokon dolgozik, melyek lehetővé tennék felhasználóik számára, hogy VR tartalmakat készítsenek és próbáljanak ki.

A Facebook megvette a VR headsetek egyik fontos gyártóját, az Oculust tavaly márciusban 2 milliárd dollárért, melyet követően nem túl meglepő azt hallani, hogy a cég tervei közt szerepel egy futurisztikus szociális média élmény létrehozása.

Vezető termékmenedzserük, Chris Cox elárult egy-két részletet a cég jelenleg folyó munkájáról a Code/Media konferencia során, a Laguna Niguelben, Kaliforniában ma.

„Észreveszed, amikor benne vagy, hogy éppen a jövőre nézel és a jövő nagyszerű lesz. Amikor a Facebookon vagy, akkor magad is küldöd ezeket a kis élménydarabkákat, videókat, fotókat, gondolatokat” kezdte Cox, majd hozzátette, hogy VR-t használva „egy teljesebb képet küldhetnél.”

Azt egyelőre azonban nem említette, hogyan működnének ezek az alkalmazások, mint ahogy azt sem, hogyan készíthetnének felhasználóik tartalmakat vagy mikorra tervezik az újdonságok megjelentetését.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X