Ennyibe kerül a világ legdrágább fagyija


-A A+

A Black Diamond nem csak Dubai, hanem valószínűleg a világ egyik legexkluzívabb fagylaltja, ennek megfelelően minden bizonnyal a legdrágább is.

A Madagaszkár vanília ízesítésű édességet egy kis iráni sáfránnyal és olasz szarvasgombával bolondítják meg, mindezt 23 karátos ehető aranylemezekkel díszítik, végül egy különleges, ritka tálkában tálalják, természetesen aranykanállal.

A fagylalt ára ennek megfelelően 3000 dirham (ami körülbelül 3250 lej), olcsónak tehát semmiképpen sem neveznénk. Aki sokallja az árat, az egyébként választhat a Scoopi Café többi terméke közül is, ezek árai azért közelebb vannak az elfogadhatóhoz, 15 lejnél kezdődnek és olyan 120 lej magasságában állnak meg – természetesen gombóconként.

A tulajdonos Zubin Doshi fejéből akkor pattant ki a kézműves, minőségi fagylaltok készítésének és forgalmazásának ötlete, amikor egyszer az Egyesült Államokban járt - olvashatjuk a fagyizó Facebook-oldalán.

A folyékony nitrogénnel készített fagylaltok különlegessége, hogy nagyon apró jégkristályok jönnek így létre, a fagylalt textúrája ennek megfelelően nagyon krémes lesz. Az alapanyagokért nem restek Európáig is elmenni, a gyümölcsök Franciaországból, a krém például Dániából érkezik.

Zubin Doshi nem csak fagylaltot, hanem kézműves fagylaltot is árul, lévén az a másik szenvedélye, ám arról talán majd egy következő alkalommal számolunk be.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X