A románok elégedettebbek az életükkel a magyaroknál


-A A+

Az Európai Unió statisztikai hivatala a boldogság nemzetközi napja alkalmából közzétette legfrissebb kutatásának eredményét. E szerint a romániaiak jobban érzik magukat a bőrükben, mint a magyarok.

Az Eurostat 16 éven feletti embereket kérdezett meg arról, hogy mennyire elégedettek az életükkel. A megkérdezettek álláspontját leginkább az befolyásolta, hogy az egészségügyi állapotukkal mennyire vannak megelégedve, de meghatározó tényező volt az is, hogy milyen a pénzügyi helyzetük, vagy, hogy hova helyezik magukat a munkaerőpiacon.

A Eurostat vs.hu által idézett 2013-as felmérésében, az 1-től 10-ig terjedő skálán a tízes osztályozás mutatja a legnagyobb elégedettséget. Két évvel ezelőtt az Unióban az átlagos elégedettség mértéke 7,1 volt. Ezt az átlagot Dánia, Finnország, Svédország, Norvégia, Hollandia, Ausztria bőven meghaladják, az első három országban az állampolgárok átlagosan 8 pontra értékelték az elégedettségüket.

Magyarország, Portugália, Ciprus és Görögország viszont jóval az átlag alatt vannak (6,2 ponttal), míg a szomszédos országok közül Románia egy hajszálnyival elégedettebb (7,2 ponttal) is, mint az átlag. Az életüket tekintve legkevésbé Bulgáriában (4,8 ponttal) és Szerbiában (4,9 ponttal) derűlátóak az emberek.








EZT OLVASTA MÁR?

X