Sikerült: Guinness-rekorder a parajdi töltött káposzta!


-A A+

Bekerül a Guinness-rekordok könyvébe a parajdiak közel húsz méteres töltött káposztája - a Guinness-rekordok képviselete hétfőn elismerte a huszadik parajdi töltöttkáposzta-fesztiválon véghezvitt rekordkísérletet. A hírről a Sóvidék–Hegyalja Turisztikai Egyesület tájékoztatta a közvéleményt.

A 20. parajdi Töltöttkáposzta Fesztiválon októberben készült el a 19,5492 méter hosszú fogás. A korábbi rekordot egy torinói csapat szerezte meg 2009-ben a mintegy tizenöt méteres töltött káposztával, a Sóvidék–Hegyalja Turisztikai Egyesület csapata ezt csaknem öt méterrel szárnyalta túl - tájékoztat a Székelyhon.

Az egyesület által készített, 19,5492 méter hosszú rekorddöntő fogást nem ismerte el könnyedén a Guinness-rekordok képviselete. Az eseményt követően elküldött részletes dokumentáció és bizonyítékok nem győzték meg arról a képviseletet, hogy a teljes mennyiség ehető volt.

 
Rekordméretű töltöttkáposzta Parajdon

Sikerült! Guinness-rekorder a parajdi töltött káposzta!!-----------------------------------------------------Sóvidék–Hegyalja Turisztikai Egyesület csapatának a XX. Nemzetközi Töltöttkáposzta fesztiválon, a leghosszabb töltött káposzta elkészítésének filmje! Az 19,5492 méter hosszú töltelék elkészítését hivatalos mérésekkel, fényképekkel és videofelvételekkel dokumentálták, ezeket küldik el a Guinness-rekordok képviseletének, hogy hitelesítsék az elért eredményt.#Töltöttkáposzta #GuinessRekord #Sóvidék

Szerző: Sóvidék-Hegyalja Turisztikai Egyesülete, 2015. október 9.

 

Moldován László, a Sóvidék–Hegyalja Turisztikai Egyesület elnöke a Székelyhonnak elmondta, új nyilatkozatokat küldtek, majd a folyamatot felülvizsgáló szemtanúkat meghallgatva a képviselet végül elfogadta a rekordkísérletet. Az egyesület elnöke szerint a hivatalos oklevél egy hét múlva érkezik meg Parajdra.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X