Felmérés: heti egy szexuális együttlét elég a boldogsághoz


-A A+

A házaspárok vagy párkapcsolatban élők közérzete jobb lett a rendszeres szexuális élettől, de a hetente többszöri együttlét nem vezetett nagyobb elégedettséghez – derül ki egy felmérésből.

A Torontói Mississauga Egyetem munkatársa, Amy Muise, pszichológus és kollégái 30 ezer amerikai szexuális szokásairól végeztek felmérést. 18 és 89 év közötti embereket kérdeztek meg, kétharmaduk házas volt vagy párkapcsolatban élt. Az eredmények szerint a megkérdezettek közérzete jobb lett a rendszeres szexuális élettől, de a hetente többszöri együttlét nem vezetett nagyobb elégedettséghez.

„Az emberek azt gondolják, hogy a pénz és a szex boldoggá tesz, de ez egy bizonyos pont után nem igaz” – idézte az egeszsegtukor.hu Amy Muise nyilatkozatát. A szakember a Social Psychological and Personality Science című folyóiratnak elmondta: nemek közötti különbséget sem mutatták az eredmények, a férfiaknak ugyanúgy elégnek tűnik a heti egy szex, mint a nőknek. Ráadásul a kornak sincs köze az együttlétek gyakoriságához, a harmonikus kapcsolatban élő idősebb párok is szeretkeznek hetente egyszer.








EZT OLVASTA MÁR?

X