Közösségi összefogással valósult meg a kolozsvári Lukács Róbert álma


-A A+

Példátlan közösségi összefogással két hét alatt vált valóra a kolozsváriak számára csak Robiként ismert mozgóárus álma. Nem csak új szekeret, hanem lakást is vásárolhat magának.

Az autóillatosítókat és kisebb autóalkatrészeket áruló Lukács Róbert naponta felbukkan szekerével Kolozsvár központjában. A járművek között járkálva kínálja portékáját. Nyugtát is ad, a kereskedelmi tevékenységét teljesen törvényesen végzi. Egy korábbi agyvérzés miatt enyhe fogyatékkal élő férfi hamar a kolozsváriak szívébe lopta magát. 

Elsőként a taxisok döntötték el, hogy segítenek Robin, amikor kiderült, hogy új szekérre van szüksége, mert a régit – állapota miatt – lassan már nem meri kitolni az utcákra. Facebookon indult adakozási kampány a támogatására, amelynek híre az egész országba eljutott, miután a férfit meghívták a PRO TV egyik népszerű műsorába.

A Robit övező szimpátiahullámnak köszönhetően a begyűlt adományok összege minden reményt felülmúlt. A Ioan Pungă taxis által elindított „Robi álma” elnevezésű Facebook-kampány során 20 ezer euró gyűlt össze, a Melody hotelnél tartott múlt pénteki akció során a kolozsváriak további hatezer euróval toldották meg az összeget, a hét végén pedig az U labdarúgócsapat szurkolói csoportja 2000 lejt adományozott a férfinak.

Ioan Pungă hétfőn jelentette be: a pénzből Robi az új szekér mellé új lakást is vehet. Tájékoztása szerint az adakozási kampány révén 118.567,77 lej és 3723,43 euró gyűlt össze.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X