Különös tűzeset történt Hargita megyében


-A A+

Szerda hajnalban még oltották a lángokat a maroshévízi tűzoltók egy gyergyóhodosi háznál, amelyet a készenléti felügyelőség szerint szándékosan gyújtott fel a tulajdonosa. Százötvenezer lejes kár keletkezett, de tragédia is történhetett volna, ha a pincében talált, szivárgó gázpalack is felrobban.

A Hargita megyei készenléti felügyelőség (ISU) szerdai közleménye szerint kedd este fél tízkor kapták a riasztást a gyergyóhodosi tűzesetről. Maroshévízről két tűzoltóautó sietett a helyszínre, és az akcióhoz csatlakoztak a salamási és a gyergyóvárhegyi önkéntes tűzoltók, illetve hodosi polgárok is.

Az ISU közleményéből nem derül ki, hogy a ház tulajdonosa miért akarta felgyújtani az otthonát. Mindenesetre biztosra akart menni, mert a tűzoltók a pincében egy gázpalackot találtak, amelynek meg volt nyitva a csapja, és ömlött belőle a gáz. Az ISU szerint a gázcsapot szintén a tulajdonos hagyta nyitva.

Az informatiahr.ro portál által idézett közlemény szerint 150 négyzetméteres lakóház 90 százaléka leégett. A tűzoltóknak a közlemény szerint 400 ezer lej értékű javakat sikerült megmenteniük. Néhány szárnyas és két másik jószág a lángok martaléka lett, az anyagi kár 150 ezer lej. Mivel szándékos gyújtogatás történt, az ügyben várhatóan a rendőrség is vizsgálatot indít.








EZT OLVASTA MÁR?

X