Boszorkányper Bukarestben: három év felfüggesztett kapott a két „varázsló”


-A A+

Jogerősen három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a fővárosi Ítélőtábla a Vanessa és Melissa néven ismert, magukat boszorkánynak nevező Roxana Lidert és Rada Mincăt, zsarolás miatt.

A vád szerint a „boszorkák” a sajtóban tettek közzé hirdetéseket, amelyekben „tisztánlátóknak” és „boszorkányoknak” nevezték magukat. Hiszékeny és nehézségekkel küszködő közéleti szereplőket kerestek, sokukat meggyőzte, hogy a bajokat feketemágiával küldte rájuk néhány, velük konfliktusban álló ismerősük.

A két nő arról is meggyőzte áldozatait, hogy varázslatokkal képesek megszüntetni ezeket a gondokat. Ennek fejében eleinte csak különböző személyes tárgyakat kértek a „klienstől”: ruhaneműt, babát, ikonokat, mézet. Később meggyőzték áldozataikat, hogy a szertartás elhúzódik, és egyre értékesebb tárgyakat - ékszereket, személygépkocsit -, valamint nagy pénzösszegeket csaltak ki tőlük.

A két „varázslónő” egyik legismertebb áldozata a botrányairól és szabadszájúságáról elhíresült Oana Zăvoranu, akit rávettek, hogy ingatlanokat is jóval piaci értékükön alul adjon el, valamint ingatlanokkal kezeskedjen hitelszerződéseknél, ami, az ügyészek szerint, valójában burkolt uzsoráskodás volt.

2011 februárja és szeptembere között ezzel a módszerrel a két nő többek közt egy Porsche Cayman gépkocsit, ingatlanokat és jelentős pénzösszegeket csalt ki tőle, később pedig tovább zsarolták és fenyegették. A televíziós celeb a tárgyaláson azt mondta: azért volt hajlandó ezekkel fizetni a „boszorkánynak”, hogy megszabaduljon a szakítása utáni depressziótól és az „átkoktól”, amelyeket anyja küldött rá.        








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X