Elfogták Magyarországon a halálos gázolással gyanúsított romániai kamionost


-A A+

Azonosították és elfogták a magyarországi rendőrök azt a román állampolgárságú kamionsofőrt, aki a gyanú szerint elgázolt egy gyalogost Bács-Kiskun megyében, majd továbbhajtott – írja a police.hu.

A baleset szombat este történt, történt az 5402-es számú út 40-es kilométerénél. A rendőröket riasztották, hogy Harkakötöny közelében, az út szélén egy férfi fekszik. Az elsődleges adatok alapján egy – megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtó – gépjármű ütötte el a gyalogost, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A nyomozás során a kiskunhalasi rendőrök beazonosították a teherautót és vezetőjét, akit az egyik Tolna megyei községben fogtak hétfő este, Az eljárás során megállapították, hogy az 50 éves kiskunmajsai - láthatósági mellényt nem viselő - férfi elütését követően a 41 éves román sofőr továbbhajtott.

A román állampolgárságú férfival szemben közúti baleset okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. A gyanúsított az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.








EZT OLVASTA MÁR?

X