Román busz balesetezett Magyarországon, egyik utasa meghalt


-A A+

Négy ember meghalt és tizenöten megsérültek, amikor hét jármű ütközött az M43-as autópályán, a román határ közelében. Két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó ütközött össze. Egy román állampolgár is életét vesztette. Cikkünk frissül.

14:29
Tizenöten sérültek meg

A tömegbalesetben két török és egy román férfi, valamint egy bolgár nő halt meg, a rendőrség eljárást indított - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Szabó Szilvia közölte, a négy áldozaton kívül a balesetben tizenöten megsérültek. A rendőrség az ügyben halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást.

12:56
Tizenhárom sebesültet vittek kórházba

A helyszínről összesen tizenhárom embert vittek kórházba. Közülük tízen Szegedre, hárman a makói kórházba kerültek. Hogy mennyire súlyosak a sérüléseik, azt a kórházi vizsgálatok állapítják majd meg - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál hozzátette: voltak akiknél csonttörés, illetve belső sérülés gyanúja is fennállt, de voltak akik vélhetően zúzódásokkal megúszták a balesetet. (MTI)

12:30
Egy román állampolgár életét vesztette

A baleset halottai között van egy román állampolgár is – közölte szerda délben a bukaresti külügyminisztérium a magyar hatóságoktól kapott adatok alapján. A tájékoztatás szerint hat romániai sebesültet szállítottak szegedi és makói kóházakba.

A külügyminisztérium azt is közölte, hogy Románia szegedi főkonzulja a baleset helyszínére ment, és folyamatos kapcsolatban áll mind a magyar hatóságokkal, mind pedig az aradi katasztrófavédelem helyszínen tartózkodó egységeivel. A konzulátus képviselői felkeresik a kórházakban a sebesülteket, hogy tájékozódjanak az állapotukról, és konzuli segítséget nyújtsanak számukra. 

12:10
Nem a busz utasai a karambol áldozatai

Az autóbuszjáratot működtető román társaság, az Eurolines közleménye szerint nem a busz utasai a karambol áldozatai.

11:53
Magyar kórházakban ápolják a romániai sérülteket is

Magyarországi kórházakba szállítják a baleset sérültjeit a magyar hatóságok döntése értelmében - közölte Raed Arafat. A belügyminisztériumi államtitkár megerősítette: az ideiglenes adatok szerint 39 személyt érintett a tömegkarambol, 4-en meghaltak, 11-en megsebesült, közülük négyen súlyosan. A helyszínre sietett a SMURD hat mentőalakulata, valamint az aradi mentőszolgálat három csapata. (Agerpres)

11:27
Hivatalos: 4 halott, 11 sebesült

Négy ember meghalt és tizenegyen megsérültek, amikor hét jármű ütközött az M43-as autópálya határ felé vezető oldalán szerdán - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Szabó Szilvia közölte, a baleset magyar idő szerint 7.30 körül történt az M43-as autópályán a határtól 1 kilométerre. Az elsődleges adatok szerint két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó ütközött össze. A balesetben négyen meghaltak, tizenegyen megsérültek. (MTI)

 

11:18
Bukarestbe tartott a román busz

Az aradi mentőszolgálat igazgatója, Mircea Merea megerősítette, hogy a négy halálos áldozat egyike a román rendszámú busz egyik utasa volt. Az autóbusz Bukarestbe tartott. (News.ro)

11:10
Így történt a baleset

Nyilatkozott a Digi24 televíziónak az a román szemtanú a helyszínről, aki a segélyhívó számon jelentette a balesetet. Elmondta: a köd miatt 80 kilométeres sebességkorlátozás volt érvényben az autópályán. A szemtanú szerint egy kamion, egy Hamburgból Romániába tartó román autóbusz és három kisbusz ütközött össze. A szemtanú elismerően szólt arról, hogy a magyar katasztrófavédelem gyorsan a helyszínre érkezett.

11:08
Hivatalos: 25-en utaztak a román buszon

Monica Puticiu, az aradi sürgősségi betegellátó osztály vezetőjének tájékoztatása szerint a romániai busznak 25 utasa volt, a baleset Nagylaktól 3 kilométerre történt az autópályán. A busz egy teherautóval ütközött, a baleset 15 gépkocsit érintett. (Agerpres)

11:06
Négy halottja van a balesetnek

Az aradi mentőszolgálat igazgatója, Mircea Merea szerint a karambolnak 15 áldozata van, közülük négyen meghaltak, hárman a roncsok közé szorultak.  Mircea Merea a Digi 24-nek elmondta, a sebesülteket Szegedre szállítják kórházba. (Digi24)

11:03
Nem tudni még, melyik megyéből volt a busz

Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Maszolnak megerősítette, hogy egy román rendszámú autóbusz is érintett a balesetben. Arról még nem tudott részleteket, hogy melyik romániai megyéből származott a busz. További információkat későbbre ígért.

10:49
Lezárták az autópályát

A makói hivatásos tűzoltók már a helyszínen vannak, de Szegedről, Mezőkovácsházáról, Orosházáról és Hódmezővásárhelyről is küldtek erősítést. A Délmagyar tudósítója legalább tíz mentőautót látott a helyszínen. Az M43-ast lezárták, mindenkit visszafordítanak az autópályára vezető körforgalomnál. (delmagyar.hu)

10:38
Román mentőautók sietnek a helyszínre

A román hírtelevíziók szerint az Arad, Bihar és Temes megyei mentőszolgálat több egysége sietett a helyszínre. A balesetben egy román busz, egy bolgár mikrobusz, két személygépkocsi és egy nyerges vontató ütközött. (rtv.net)










EZT OLVASTA MÁR?

X