Észak-Koreát dícsérte a diktatúrában zenélő Edvin Marton


-A A+

Edvin Marton Kim Dzsong Il néhai észak-koreai államfő emlékére játszott, és magának Kim Dzsong Unnak is. A hegedűművész dícsérte a diktatúrát, amely szerinte nem is az.

A zenész a 2011-ben elhunyt Kedves Vezető, Kim Dzsong Il emlékére rendezett háromnapos fesztiválon adott koncertet. Körülbelül másfél hete jöttem haza, csak pozitív tapasztalataim voltak.

"A feleségem nagyon féltett, nyugtatgattam, nem kell, felesleges. Tizenketten voltunk fellépők, mindenki máshonnan érkezett. Mindannyian kaptunk tolmácsot, luxusszállodában szállásoltak el bennünket, ahol még CNN is ment. A telefonjainkat azonban elvették ás átnézték, internet nem volt. Egy korcsolyacsarnokban világ-és olimpiai bajnok műkorcsolyázókkal – többek közt olimpiai bajnok barátommal, Plushenkoval léptünk fel. Elképesztő színvonalas fesztivál volt, tizenkét fogásos vacsorával, és biztonsági szolgálattal" –idézi Edvin Martont a Bors.

A művész az épületeket dícsérte, szerinte pedig "persze másfajta rendszer van ott, mint itthon, de nem diktátorok". "Persze, mint bármelyik országban, annak nekik is problémáik, de barátságosak és vendégszeretőek. Kaszinótól kezdve minden van ott! Igaz, nem működik az ember telefonja, nincs internet, wifi. A diktátorság nézőpont kérdése. Máshogy működnek, de nincs ezzel semmi baj!" – fogalmazott a művész, akit ezek szerint elkerültek az Észak-Koreáról szóló hírek és felvételek.








EZT OLVASTA MÁR?

X