Késekkel, botokkal támadtak egy páciens rokonai a mentősökre


-A A+

Jatagánokkal, késekkel, botokkal támadtak a mentősökre egy páciens rokonai a Vaslui megyei Negreşti városában húsvét első napján - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a mentőszolgálat vezetője, Dan Ungureanu. 

Az idézett forrás szerint a mentőautó sofőrje és az asszisztens ijedten elhagyták a mentőt, elbújtak, és az 112-es egységes segélyhívószámon kérték a rendőrök és csendőrök segítségét. 

"Húsvét első napjának éjszakáján érkezett egy hívás, egy férfi telefonált, hogy egy 16 éves lánynak fáj a hasa. A diszpécser részleteket kért, de a férfi káromkodni kezdett, és letette a telefont. A diszpécsernek sikerült visszahívnia a számot, és végül beszélt a pácienssel, majd kiküldte a mentőt. A beteg rokonai arra számítottak, hogy a kiérkező mentőben a diszpécser is ott lesz, ezért kardokkal, jatagánokkal, késekkel és botokkal felfegyverkezve várták a mentőautót. A sofőr és az asszisztens a sötétben árkon-bokron keresztül elfutott, elbújtak és hívták az 112-t. A csendőrök léptek közbe, a páciens és a mentőautó magas vérnyomással küszködő sofőrje kórházba került" - magyarázta Ungureanu, aki hozzátette, hogy verbálisan szokták bántalmazni a munkatársait, de az utóbbi időben ez volt a legsúlyosabb eset. 

Az ügyben bűnvádi eljárást indított a rendőrség, és több személyt kihallgattak az esettel kapcsolatban. 








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X